Megrohamozták az emberek a bevásárlóközpontokat a hétvégén. A kereskedők hasonló forgalomra számítanak még a következő másfél napban is. Szerda délután azonban szinte minden bolt bezár, csak néhány üzlet lesz majd nyitva.

A kisebb boltok - akik családi üzemeltetésben folytatják a tevékenységet - nyitva lehetnek, illetve a vendéglátóegységek és a benzinkutak tarthatnak még nyitva az ünnepek alatt. Tehát a vásárlók ezeket az üzleteket tudják felkeresni, hogyha szükséges még valami az ünnepekre - árulta el a KISOSZ vendéglátó tagozatának megyei vezetője, Nagy Sándor.

A hivatali ügyeket sem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni. Szerdától ugyanis zárva lesznek a kormányhivatali intézmények is.

- A következő, első munkanap december 29-én lesz, ekkor az okmányirodák, kormányablakok reggel 7-től délután 17 óráig tartanak majd nyitva. December 30-án kedden, reggel 8-tól, 16:30-ig, majd pedig december 31-én, az év utolsó munkanapján reggel 8-tól , 12 óráig várjuk az ügyfeleinket - mondta Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

null

Változik a buszközlekedés is. A Kapos Volán járatai ugyanis Szenteste 17 óráig járnak csak, lesz azonban néhány olyan járat, amely ennél később is indul. Karácsony első napjától 28-ig pedig vasárnapi rend szerint járnak a volán buszok. De nem csak itt lesz változás, módosul ugyanis a helyi járatos buszok menetrendje is.

- Ma, holnap munkanap szerint közlekedünk. 24-én szabad és munkaszüneti napok közlekedési rendjének megfelelően közlekedünk. Az utolsó autóbusz járatunk 15:35-kor indul az autóbusz állomásról, utána járatokat nem indítunk. Karácsony első és második napján, illetve szombat és vasárnap szabad és munkaszüneti nap szerint fogunk közlekedni - foglalta össze a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. termelési vezetője, Király István.

null

A vonattal közlekedőknek is érdemes indulás előtt tájékozódni. December 23-án kedden a pénteki, Szenteste a szombati, december 25-től 27-ig ünnepnapi, december 28-án vasárnap pedig a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Címkék: nyitvatartás, menetrend, máv, gazdaság