Javában folyik Tab egyes közintézményeinek energetikai korszerűsítése. A Takáts Gyula Általános- és Alapfokú Művészeti Iskola külső hőszigetelése mellett a napokban megkezdődött a Tabi Közös Önkormányzati Hivatal oldalfalainak utólagos külső szigetelése is.

Az elfogadott ütemterv szerint folyik Tab Város egyes közintézményeinek energetikai korszerűsítése. A beruházás az Európai Unió támogatásával 345.999.410 forintból valósul meg, amelyből 51.899.912 forint az önerő. A fejlesztéssel kapcsolatban Schmidt Jenő, Tab polgármestere elmondta, hogy a cél az intézmények minél hatékonyabb, energiatakarékosabb működtetése volt.

"Tulajdonosként azt szeretnénk, hogy hosszú távon is a lehető legkevesebb költséggel tudjuk üzemeltetni az intézményeinket" - tette hozzá a városvezető.

fotó: tab.hu
fotó: tab.hu

A beruházás eredményeként évente 148,51 tonnával csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, 373,95 GJ-lal nő a megújuló energiahordozók felhasználása és összességében 1330,660 GJ elsődleges energiahordozót takarítanak meg a tabi intézményekben.

A munka javában folyik: az iskolánál a tornatermi szárny mindhárom oldalán elkészült a hőszigetelés, csakúgy, mint a tantermi szárny déli oldalán. A közösségi terek és a tantermek villanyszerelése is 70-80%-ban kész. Már kicserélték a radiátorokat is, és jelenleg a kazánház szerelése folyik.

A napokban kezdték meg a Tabi Közös Önkormányzati Hivatal homlokzati hőszigetelési munkáit, és ezzel egy időben ott is folyik a kazánház felújítása. A Tabi Közös Önkormányzati Hivatal oldalfalainak utólagos külső szigetelése mellett 10 cm-es szigetelést kap majd a födémszerkezet is. Továbbá kicserélik a külső nyílászárókat, és a 3 db gázkazánt kondenzációs gázkazán váltja fel. Egy napelemes rendszer telepítésével és az elektronikus előtétes fénycsöves világítás kiépítésével pedig jelentős villamosenergia-megtakarítást érnek el.

A munkák jelenlegi állása szerint 2015 májusáig befejeződik Tabon a közel 350 millió forintos energetikai korszerűsítés.

Címkék: közintézmény, korszerűsít, világítás, Tab, spórol, energia, fűtés, iskola, gazdaság