Tavaly számolt be a Kapospont arról, hogy Kaposváron 11 millió forinttal lépett meg egy közös képviselő. Két társasház lakóit rövidítette meg. A pénzt a korábbi felújítási kölcsön törlesztésére kellett volna befizetnie a közös képviselőnek, de ez a banki papírok szerint nem történt meg.

Az egyik Pázmány Péter utcai házban még nem történt hasonló tragédia, de szeretnék ők is biztos helyen tudni a befizetett pénzüket, ezért nemrég váltottak társasházkezelőt.

Kaposváron 15 ezer lakásban 35 ezer lakóval, mintegy 700 társasház működik. Sokban már cégek intézik az ügyeket, ahogy az ország legtöbb nagyvárosában is.

- Az az egy-egy közös képviselő, aki pár házat kezel, az is egyéni vállakozói formában csinálja ezt, mivel saját lakással rendelkező társasházon kívül már csak cégesben, vagy vállalkozási formában lehet közös képviseletet ellátni - mondta a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke, Kaplonyi György.

Az utóbbi időben ráadásul olyan sokrétűvé vált a társasházkezelés, hogy egy ember már nem, vagy csak nehezen birkózik meg vele. A cégek többsége ezért egész csomagot kínál: hibaelhárítást, karbantartást, felújítást és könyvelést.

- Az általunk kezelt társasházaknak, mindegyikének a megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező felelőse van. Mindemellett komoly szakmai háttérrel rendelkezünk, illetve pénzügyi, jogi és műszaki végzettségű szakemberekkel - tájékoztatott a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. házkezelési vezetője, Papp Henriette.

A vagyonkezelőhöz már 79 kaposvári társasház képviselete tartozik.

Címkék: házmester, közös, képviselő, gazdaság