A távhő és melegvíz szolgáltató vagyonkezelő átlagos kintlevősége fél millió forint. A legjellemzőbb a százezer forint körüli összeg. A cégnek egy évvel ezelőtt 251 millió forinttal tartoztak, ez idénre 9 százalékkal, 230 millióra csökkent. Mindössze a fogyasztók 5-7 százaléka tartozik folyamatosan.

- 6816 lakossági fogyasztónk van, itt talán egy picit jobban javult a kintlevőség kezelése, köszönhető ez egyrészt a rezsicsökkentésnek, gondoljuk. Másrészt elég komoly munkát végeztünk idén a a kintlevőség kezelés, a kintlevőségeink behajtásának céljából - mondta Vida Zotmund, a Kaposvári Vagyonkezelõ Zrt. vezérigazgatója.

A Kavíz Kft-nek 44 ezer lakossági, több mint 4 ezer közületi és ezer társasházi fogyasztója van. A cég egy év alatt tíz százalékkal csökentette a kintlevőségét. 122 millió forintról, 110 millióra.

null

A KVG utódjának, a Dél-dunántúli Hulladékgazdálkodási Kft.-nek 40 ezer ügyfele van, több mint tíz százalékuk ellen kellett végrehajtást kezdeményezni. Hátralékaik összege több mint 330 millió forint volt tavaly, ez idén már csak 320 millió.

- Az összes fogyasztó mintegy háromnegyed része határidőben teljesíti a kötelezettségét, 10 százalék egy hónapon belül befizeti a köztelezettségét, 11 százalék, aki egy éven belül telejsíti a kötelezettségét és mintegy 4 százalék, akinek a behajtási hátralékát hosszabb idő alatt tudjuk csak teljesíteni - tette hozzá Katona Sándorné, Kapos Holding Zrt. gazdasági igazgatója.

A Kapos Holdingnál évente mitegy 700 ezer számlát bocsátanak ki. A három nagy közszolgáltató teljes kintelvősége 659 millió forint, ez 7 százalékkal kevesebb mint a tavalyi év hasonló időszakában, amikor 707 millió forinttal tartoztak nekik.

Címkék: közszolgáltatók, kintlévőség, csekk, gazdaság