Mindenki jelentkezett a második c-ben, hogy mézet kóstolhasson. A gyerekek akác, hárs és repcemézes kalács közül választhattak. Többen közülük rendszeresen fogyasztanak mézet.

66 másik mellett a kaposvári kodály iskola is csatlakozott a mézes reggeli programhoz, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar méz és az egészséges életmód fontosságára.

- Ez a kezdeményezés 7 évvel ezelőtt Szlovéniából indult Mézes reggeli néven. Ennek az volt a célja, hogy óvodában, iskolában a gyerekek fogyasszanak mézet a reggelihez - árulta el a méhész, Csonka Imre.

null

A jövőben akár az iskolagyümölcs, vagy az iskolatej mintájára az iskolamézet is bevezethetik. A kezdeményezést nem csak a méhészek, a pedagógusok is támogatják.

- Ezáltal a kezdeményezés által lehetőségük van a kisgyerekeknek a rendszeres mézfogyasztásra, akiknek otthon naponta, rendszeresen egyáltalán nem kerülhetne az asztalukra - mondta a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanítója, Nagyné Kontra Katalin.

null

A természetes méz 11 féle vitamint, 30 féle ásványi anyagot és 19 féle aminosavat tartalmaz, továbbá növeli a szervezet ellenálló képességét, erősíti a szívet és még számtalan pozitív hatása ismert. Ma a méhészet 18-20 ezer családnak biztosít megélhetést. Magyarország az Európai Unió méztermelésének tíz százalékát adja.

Címkék: kodály, méz, iskola, gazdaság