Ki se látszik a munkából Seffer István. A mindennapokban semmit sem éreznek abból, hogy felszámolóbiztost rendeltek hozzájuk. Október óta így működnek.

"A konkrét probléma - ami végül is ide vezetett - egy viszonylag kis összegű tartozás, ami egyébként a klinikának a gazdálkodását tekintve abszolút nem kellett volna, hogy gondot okozzon" - mondta a Fregat Consult Felszámoló Kft. ügyvezetője.

A számla kiállítója azonban szeretne pénzéhez jutni, ezért indított a klinika ellen felszámolási eljárást. Ilyen esetben megvizsgálják a cég anyagi helyzetét, és ha mindent rendben találnak, tovább működhet. Ez történt a Seffer-Renner Klinika esetében is.

A cég biztos anyagi helyzetéről a hitelezőket is meg kell győznie a felszámolóbiztosnak és a tulajdonosnak.

A cég biztos anyagi helyzetéről a hitelezőket is meg kell győznie a felszámolóbiztosnak és a tulajdonosnak.

"Pillanatnyilag úgy látjuk, hogy a negatív kampány ellenére jelentős betegállománnyal bír a klinika. Megvan a paceientúra ahhoz, hogy a bevételek fedezzék a működés költségeit" - tette hozzá Császár Miklós.

A felszámolási eljárás miatt azokat a hiteleket is idő előtt rendezni kell, amelyek még le sem jártak. Így a klinika hitelezőinek egy értekezleten kell dönteni a cég jövőjéről. Ha a felszámoló és a tulajdonos meg tudja győzni őket arról, hogy biztonságban van a pénzük, akkor nem kerül veszélybe sem a klinika, sem a náluk dolgozó 25 munkatársuk jövője sem.

Címkék: seffer, magán, klinika, gazdaság