A kancellári kinevezések részleteiről az emberi erőforrások minisztere számolt be. Balog Zoltán azt mondta: a cél, hogy felszámolják a rossz gazdasági működést. Az állam ezért is fizetett ki hét milliárd forintot az egyetemek és főiskolák adósságcsökkentésére.

Országosan a 29 kancellári helyre összesen 160-an pályáztak.

Balog Zoltán tájékoztatása szerint a Budapesti Corvinus Egyetemen Pavlik Lívia, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen Barta-Eke Gyula, a Debreceni Egyetemen Bács Zoltán, a Kaposvári Egyetemen Borbás Zoltán, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Rakonczai Éva, a Miskolci Egyetemen Deák Csaba, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Nagy Zsombor, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen Dinnyés Álmos, az Óbudai Egyetemen Monszpart Zsolt, a Semmelweis Egyetemen Szász Károly, a Szent István Egyetemen Figler Kálmán, a Széchenyi István Egyetemen Filep Bálint, a Testnevelési Egyetemen Genzwein Ferenc, a Budapesti Gazdasági Főiskolán Dietz Ferenc, a Dunaújvárosi Főiskolán Mészáros Virág, az Eszterházy Károly Főiskolán Csathó Csaba József, a Károly Róbert Főiskolán Szentgyörgyvölgyi László, a Magyar Táncművészeti Főiskolán Antal József, a Nyíregyházi Főiskolán Kvantz József, a Pető András Főiskolán Mihályi Máté Győző, valamint a Szolnoki Főiskolán Varga Csaba tölti be a kancellári posztot.

Nyolc felsőoktatási intézményben nem volt eredményes pályázat, de a tervek szerint ezeken a helyeken is még az idén megkezdik munkájukat a kancellárok.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös József Főiskola és a Kecskeméti Főiskola esetében nem találtak alkalmas jelöltet a kancellári posztra.

Címkék: gazdálkodás, kancellár, adósság, egyetem, gazdaság