A Kaposvár környéki, a KAVIZ üzemeltetési területét érintő korszerűsítések összesen 1 milliárd 677 millió forintba kerülnek. Közülük a Mosdós-Nagyberki ivóvízminőség-javító munkálatok már tavaly elkészültek. A Mernye, Mernyeszentmiklós, Ecseny és Polány községeket érintő fejlesztés próbaüzeme most zajlik. Emellett elkezdődött a kivitelezése a Surján-völgyi (Sántos, Szentbalázs, Cserénfa, Gálosfa, Hajmás, Kaposgyarmat, Bőszénfa) és a Felsőmocsolád-Nagykorpádot érintő beruházásnak, és indul a Patalom, Pálmajor, Büssü valamint a Fonó-Kisgyalán program is.

Az említett 20 településen kívül már beadta közös pályázatát Taszár és Orci, továbbá Somogysárd, Újvárfalva és Nadalos is (együtt mintegy 560 millió forintos költség).

Az ivóvízminőség-javító fejlesztések többsége ammónium-, vas- és mangántalanító szűrők beszerelését jelentette (egy helyen arzénszűrőt is telepítettek: Patalom-Pálmajor-Büssü); részben hálózatrekonstrukciós munkálatokat, részben magasponti víztárolók felújítását, az egy kúttal rendelkező községek esetében pedig tartalék kút fúrását is.
A beruházásokban az ivóvízrendszert üzemeltető KAVIZ Kft. szakmai közreműködőként vett részt, részben pedig a kivitelezésben is szerepet vállalt - tájokoztatta szerkesztőségünket a Kapos Holding Zrt. Kommunikációs és marketing igazgatója, Katona József.

Címkék: kormány, víz, somogy, gazdaság