Imremajoroban évtizedekig nem lehetett inni a csapból.

- Az embereknek nem kell a lajtból hordani a vizet. Kényelmesen meg lehet otthon főzni az ebédet ebből a vízből, teát vagy éppen levest, vagy amit akarnak és akkor este nyugodtan fürödhet az ember, és nem kell attól tartani, hogy nem lesz vizünk - tájékoztatott Németh József.

Az imremajoriak évekig tartályos kocsiból hordták a vizet. A csapvíznek ugyanis magas volt a bór tartalma, ennek pedig súlyos egészségkárosító hatása volt. A településen évekkel ezelőtt az egykori állami gazdaság szolgálati lakásait eladta egy vállalkozó, az egészséges ivóvízről azonban nem gondoskodott.

- Évtizedek óta olyan módon volt a vízellátásuk, hogy itt helyben fúrt kútból, külön féle, fajta tartalmakkal, azt különböző szűrökkel próbálták eltávolítani. Épp ideje volt, hogy megkapják azt, ami mindenkinek jár - mondta a balatonfenyvesi polgármestere, Lombár Gábor.

A mai hivatalosan ünnepségen a miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt beszédében elmondta: a kormány egyik célja, hogy az ország minden települése lakott legyen, a falvakról az emberek ne költözzenek be a városokba.

- Ez pedig csak akkor lehetséges, hogyha vidéken is olyan életminőséget tudunk biztosítani, mint a városokban. Ehhez pedig az kell, hogy legyen iskola, legyen közműellátás, legyen közlekedési lehetőség, ezért a kormány arra törekszik, hogy a kistelepüléseken is minél inkább biztosítsa ezt az életminőséget - mondta a miniszterelnök-helyettes.

A beruházásra egyébként 5 évig vártak a helybéliek. Az ivóvíz javító program teljes költsége 120 millió forint volt.

 

 

 

 

Címkék: imremajor, víz, tiszta, gazdaság