Az ünnepélyes szalagátvágást követően a vásárlók is birtokba vehették a sétálóutca legújabb üzletét. A boltot 35 év alatti fiatalok üzemeltetik, akik a város támogatásának köszönhetően, kedvezményesen juthattak hozzá az üzlethelyiséghez. Egy szociális szövetkezet tagjaként újrahasznosított anyagokból készült ékszereket és használati tárgyakat fognak árulni.

- Az alapanyagokat és az ékszereket a megváltozott munkaképességű munkaválllalóink készítik, illetve mi fiatalok álmodjuk meg, hogy miből is készüljenek az ékszerek vagy milyen formát öltsenek - mesélte nekünk Tanai Tünde, a Gold Consulting Szociális Szövetkezettől.

Újrahasznosított anyagokból készült ékszereket is lehet venni a Sufniban.
Újrahasznosított anyagokból készült ékszereket is lehet venni a Sufniban.

Kaposvár még májusban hirdette meg pályázatát, amivel egyszerre két problémát is sikerült megoldania a városnak. Eltűntek az üresen álló kirakatok és a fiataloknak is lehetőséget biztosítottak.

- A Kaposvári fiatalok ambíciózusak, van elképzelésük és nagyon sokan jelentkeztek arra az akcióra, amikor a belvárosi üres üzlethelyiségeinket nagyon kedvezményes áron 35 év alatti fiataloknak odaadjuk, 100ft/négyzetméter ennek az ára - mondta Szita Károly.

Így fest az üzlet belülről
Így fest az üzlet belülről.

Kaposvár polgármestere azt is hozzátette: a nagy sikerre való tekintettel, tovább folytatják ezt a kezdeményezést és újabb üzlethelyiségeket ajánlanak fel kedvezményesen a fiataloknak.

Címkék: sufni, üzlethelyiség, fiatal, kaposvár, gazdaság