A szakmai tanácskozáson a projektmenedzser Kaposvári Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Szabó Zoltán a projekt főbb céljait ismertette, majd a Compass Ifjúsági Egyesület és a Gold Consulting Szociális Szövetkezet vezető számoltak be a programban vállalt szerepükről.

A Napkerék Egyesület elnöke az egészségmegőrzési szegmensről, a Vadvirág Alapítvány munkatársai – mint a projekt egyik kedvezményezettje – a tapasztalatokról tartottak előadást.

A NOSTRU Sziciális Városrehabilitációs Programban 32 szociális bérlakásos sorház kívül-belül megszépült, a területet füvesítették, épült egy közösségi ház, egy focipálya és egy játszótér is.

Kaposvár egy európai uniós program részeként az ott élők segítségével tette rendbe a kaposszentjakabi városrészt. A helyieket bevonták a munkálatokba, és képzéseket is indítottak nekik.

A 685 millió forintos uniós programban ez azért kiemelten fontos, mert ebben a városrészben él a legtöbb munkanélküli, s ha emellett ha ők maguk teszik rendbe a saját környezetüket, akkor talán jobban meg is becsülik kétkezi munkájuk eredményét.

Címkék: értékelés, nostru, 2014, gazdaság