- 500 kaposvári gyermek nyaralhatott Erzsébet táborban tavaly és idén. Ennyi gyermek tölthette a szünidejének egy részét közösségben, s már ez bizonyítja, hogy szükség van az Erzsébet Programra - mondta a polgármester. A másik bizonyítéka a sikernek, hogy az idősek számára meghirdetett kedvezményes fürdőbelépő egy nap alatt elfogyott.

Ezért Kaposvár saját erejéből, hasonló feltételekkel hirdetett pályázatot. Ennek keretében 1030, 60 év feletti kaposvári pihenhetett a fürdőnkben. Ezt a lehetőséget jövőre is biztosítjuk - jelentette be Szita Károly.

Kaposváron csaknem 300 munkáltató több mint 12 ezer munkavállalójának adja rendszeresen az Erzsébet-utalványt, amelyet mintegy 500 elfogadóhelyen válthatnak be a felhasználók. A megrendelt utalványok összértéke 2013-ban Kaposváron csaknem 1,2 milliárd forint volt. Az egyik legtöbb Erzsébet-utalványt adó cég a Videoton Elektro-Plast Kft.

Somogy megyéből több mint 200 gyermek kapott lehetőséget őszi kiránduláson való részvételre, akik Barcs, Kaposvár, Nagybajom, Siófok és Zákány településekről érkeznek. Kaposvárról csaknem százan vesznek részt őszi kiránduláson.

Címkék: erzsébet, kedvezményes, belépő, fürdő, program, gazdaság