A Napi Gazdaság értesülései szerint a tartalomterjesztési díj miatt havonta háztartásonként háromszáz forinttal kellene többet fizetniük a háztartásoknak. Ezt a kábelszolgáltatók túlzottnak tartják, amelynek egyenes következménye lenne a lakosság által fizetett előfizetői díjak emelkedése.

A két országos televízió már évek óta azt tervezi, hogy a digitális átállás után pénzt kér a műsorterjesztésért. A TV2 arról tájékoztatta a Napi Gazdaságot, hogy 2015. január 1-jétől kér díjat a műsorterjesztésért, így – a jogszabály szerint – az ÁSZF-et legkésőbb 2014. december 1-jéig megjelenteti. Egész nyáron folytak és jelenleg is tartanak a tárgyalások a terjesztői piac szereplőivel, a visszajelzések alapján készül és módosul az ÁSZF – tette hozzá a csatorna. A TV2 tervei szerint még szeptemberben kikerülhet a honlapjukra az új keretfeltételeket rögzítő dokumentum.

Jövő év január 1-jétől, ahogy az összes többi csatorna Magyarországon, az RTL Klub is programdíjat kér majd műsoráért – közölte a cég. Hozzátették: a tárgyalási folyamataik üzleti titkot képeznek, arra vonatkozóan információt nem áll módjukban kiadni.

Címkék: rtl klub, tv2, fizetős, január, 2015, gazdaság