- 330 millió forintot fordítottunk intézményeink felújítására. Ez több mint tízszerese a tavalyi összegnek, mondta pénteken Szita Károly a Bárczi módszertani központban. 21 helyszínen történtek korszerűsítések, a munkákat kaposvári vállalkozók végezték.

- A Bárczi iskolában volt az egyik legnagyobb volumenű beruházás. Csaknem 14 millió forintból kicseréltük az első emeleti nyílászárókat, betömtük a panelhézagokat, így energiatakarékossá tettük az épületet, megcsináltuk a parkolót, vagyis elvégeztük azokat a feladatokat, amelyeket a korábbi konzultációkon vetettek fel - mondta a polgármester. De nem csak felújításokban gondolkodunk az intézményeink esetében, hanem abban is, hogy a jövőben minél nagyobb arányban használhassanak fel megújuló energiát - tette hozzá Szita Károly.

Az idei legnagyobb beruházás a Búzavirág utcai óvoda kupolájának felújítása, amely csaknem 25 millió forintba kerül és októberre készül el. Egyebek mellett a Nemzetőr sori, a Petőfi utcai, a Szigetvár utcai és a Somssich utcai bölcsődében történtek felújítások, valamint az Arany János utcai, a Temesvár utcai, a Honvéd utcai és a Szentjakabi óvodában. Három háziorvosi rendelőben is elkezdődtek a munkák.

Címkék: intézmény, bárczi, kaposvár, gazdaság