Naponta több ezer autó halad át a Dózsa György utcán. Csak a műszaki bejárás alatt, nagyjából száz autó vette igénybe ezt a szakaszt.

- Ez a Dózsa György utca nagyon régóta várt már a felújításra, 40 millió forintba került ez az útépítés és azért is, mert ez nemcsak a helyi járatos buszoknak a pályaudvarra menő forgalmas útja, hanem a távolsági autóbuszok is ezen közlekednek - mondta Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Vagyis az útburkolat napi rendszerességgel hatalmas terhelésnek van kitéve. Ezért a kivitelező speciális anyagokat használt.

- Itt nemcsak személyautó forgalom a jelentős, hanem a buszok forgalma is. Gyakorlatilag szinte pár percenként járnak az autóbuszok és ezeknek a tengelyterhelése ugye jelentősen nagyobb, mint az autóknak, tehát egy különleges teherbírású, erősített aszfaltréteggel vontuk be a Dózsa György utcát - tette hozzá Pimmer Tamás a Vianova 87 Zrt. projektvezetője.

Íme a megújult Dózsa György utca
Íme a megújult Dózsa György utca

A Dózsa György utcában azonban nemcsak az úttest újult meg, hanem a járda és a szegélyek is.

- Kaposvár mindig is egy zöld város volt, sok zöld területe van, így meg főleg, hogy most az útszegélynél zöld részt raktak és magát a régi aszfaltos járdát is új burkolatra cserélték - válaszolta Mihalics Imre, a Dózsa György utca egyik üzlettulajdonosa.

Néhány napon belül a város másik nagyforgalmú utcájában, a Honvéd utcában is befejeződnek a munkálatok.

Kaposváron idén több mint 2 milliárd forint értékben újulnak meg az utak, járdák, vízelvezető árkok. A munkákkal megbízott kaposvári vállalkozások csaknem 400 helyszínen dolgoznak városszerte. Kaposvár addig folytatja a programot, amíg európai szintű útjai lesznek.     

Címkék: dózsa, bereczk, györgy, sándor, utca, gazdaság