Elkészült a Honvéd utca felújításának I. üteme, a másodikkal pedig - amely a csomóponttól az Arany térig tart - nyár végéig végez a kivitelező, mondta Szita Károly a helyszínen tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

A polgármester hozzátette: a Honvéd utca teljes hosszának felújítása összesen csaknem 130 millió forintba kerül, ami a Bereczk Sándor II. Program keretén belül valósul meg.

- Tavaly 500 millió forintot költöttünk útfelújításra a Bereczk Sándor Program keretén belül. Idén 2 milliárd forintot, hiszen megtehetjük, mert Kaposvár soha nem volt olyan erős, mint most. Addig folytatjuk a programot, amíg minden utunkkal és járdánkkal elégedettek nem lesznek a kaposváriak - mondta Szita Károly. A Honvéd utca, Bethlen tér és a csomópont közötti szakasza 58 millió forintba került. 450 méteren az utat, 350 méteren pedig a járdát tették rendbe. Ez a szakasz feladta a leckét a kivitelezőnek, hiszen ebben az utcában van a legtöbb aknafedél az úttesten. Ezért ezeket felemelték az aszfalt szintjére.

- Az utca felújításának második ütemében az éjjel-nappali előtti téren is rendet teszünk, 14 új parkolót alakítunk ki, 800 négyzetméter járdát aszfaltozunk és 250 méteren új útburkolat készül - fogalmazott a polgármester.

A forgalmasabb utcákat iskolakezdés előtt, augusztus 30-ig befejezik a kaposvári vállalkozók. Az idei Bereczk program utolsó munkái pedig szeptember végére készülnek el.

Címkék: bereck, átad, honvéd, gazdaság