A polgármester elmondta: Kaposvár erősebb, mint valaha, s így most arra koncentrálhatunk, ami a kaposváriaknak a legfontosabb. Ezért célunk az, hogy 2020-ra mindenki dolgozhasson, aki szeretne.

- Kaposvár is növekedési zóna lehet a jövőben a kormány szándékai szerint, így gazdaságfejlesztésre több 10 milliárd forint támogatás érkezhet, melynek előnyeit nem csak a kaposváriak, hanem a környéken élők is érezhetik majd - mondta Szita Károly.

A polgármester hozzátette: az élelmiszeripar és a gépipar húzó ágazat lehet a megyeszékhelyen. Jó hír, hogy a Szabó Fogaskerékgyártó Kft-n kívül még ebben az évben bővítene és dolgozói létszámot növelne egyebek mellett a Videoton, a Lakics Kft, a Kapos Atlasz.

A Caberónál is folyamatos a munkaerő felvétel, s ősszel az egykori NABI helyén is elkezdheti a termelést a török tulajdonos. Összesen 8 vállalkozás jelentett be 50 fő feletti létszámbővítést - hangsúlyozta a városvezető.

- Csaknem félmilliárd forintos üzembővítést fejezünk be őszre, s így a jelenleg 60 fős dolgozói létszámot 10-15 fővel növelnénk - mondta Szabó Krisztián, a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. gazdasági vezetője. Ezzel növelni tudjuk tenni a termelést. A gyártás automatizálását azonban a mostani szinten tartanánk, mert az élőmunka több hozzáadott értéket jelent - tette hozzá a gazdasági vezető.

Címkék: létszám, bővít, gépipar, élelmiszeripar, vállalkozás, gazdaság, Kaposvár