Készül az ebéd Pappéknál. Etus néni csapi vízzel főz és ezzel is öntözi a konyhakertet. Ez korábban nem tudta megtenni, ugyanis 2009 óta van itt vezetékes ivóvizük.

- Az önkormányzat is támogatta ezt a vízrákötést, de valami szorgalmi jogot kellett a szomszédoktól, mikor 2001-ben idejöttünk, itt egy lélek nem volt. Most meg már laknak itt körös körül mindenhol - mondta Papp Gézáné.

null

Ebben a zártkertben az önkormányzat is támogatta a közművesítést.

- Az önkormányzatnak nem kötelező feladata a külterületen lévő infrastruktúra fejlesztés, de a város minden évben a költségvetésében biztosít egy keretet, amelyre a külterületen élők pályázhatnak közművesítésre - tájékoztatott a Műszaki és Pályázati Igazgatóság vezetője, Szilágyi Edit.

Az önkormányzat kifizeti a közművesítés 50 százalékát, legyen szó víz,csatorna, világítás vagy útfejlesztésről. A Kismező utcában a lakók közvilágításra pályáztak.

- Pályázni szerettünk volna, hogy közvilágítás legyen, mivel a másik utcában már csináltak közvilágítást, jó lenne ha itt is lenen, mert éjjel-nappal járnak, elég sokan laknak ezen a területen, aki jár dolgozni este jár haza, mégis jobb volna, ha közvilágítás volna - mondta Jelasits Miksa.

Így 15 ezer forintot kellett fejenként befizetniük. 600 ezer forintból nyáron 9 köztéri lámpát helyeznek el itt. A zártkertben lakók maximálisan kihasználták az eddigi keretet, a városi önkormányzat ezért a jövőben is szeretné ezt a segítséget megadni a kaposváriaknak.

Címkék: zártkert, önkormányzat, gazdaság