Az egyik 75 négyzetméteres fonyódi ingatlant csaknem 14 millió forintért árulják. Ez jelenleg lélektani határnak számít. Inkább az olcsóbb házakat keresik. Ráadásul nemcsak nyaralónak. Sokan innen ingáznának Budapestre.

- Alapvetően belföldi vásárlók, érdekes módon Pest és agglomeráció, ahonnan a legtöbb jelentkezés van, külföldi érdeklődés nagyon kevés van, a külföldiek közül inkább eladók - mondta Bors István, ügyvezető, Balaton Utazási és Ingatlaniroda Kft.

null

Egy másik családi házat egy osztrák házaspár hirdeti. 260 négyzetméteres, 7 szobás nyaralójukat évek óta hirdetik, eddig sikertelenül. Budapest felé közeledve élénkül az ingatlanpiac. Balatonbogláron egy komplett pincészetet és több szobás kúriát magába foglaló ingatlan után is többen érdeklődnek 440 millió forintos ára ellenére. De errefelé sokan keresik a kiadó üzelthelységeket, butikokat is.

- A legkeresettebb üzleti ingatlanok a kikötő, víz közelében lévők, ezekből erős túlkínálat van, az az ingatlan, ami üzleti szempontból jól megy, azokat kihalásos módon lehet megvásárolni - válaszolta Békési Béla, ingatlanszakértő.

A Balaton térségében továbbra is Siófok a legdrágább, itt a nyaralók négyzetméteréért 210 ezer forintot kérnek. Ezt követi Balatonfüred, Keszthely és nem sokkal lemaradva Balatonlelle. A külföldi vevők elmaradnak, csak az orosz turisták érdeklődnek balatoni nyaralók iránt.

Címkék: ingatlanok, 2014, balatoni, gazdaság