Befejeződött a három települést érintő beruházás, amit még 2008-ban indítottak el. A csatornafedelek mutatják, hogy Kaposszerdahelyen is egyszerűsödtek a hétköznapok.

Ezt megelőzően Szentbalázson és Sántoson már korábban elkészült a csatornarendszer. A lakók többsége mindhárom településen támogatta a beruházást és rákötött a hálózatra.

null

- Összesen 505-en kötöttek rá a rendszerre, amely 70 százalékos kihasználtságot jelent. A szám szerencsére napról-napra növekszik, szeretnénk elérni, hogy mindenki éljen a lehetőséggel és rákösse ingatlanát a csatornahálózatra - mondta a kaposszerdahelyi polgármester, Prépost László.

Magyarország 80 százaléka már csatornázott. Fontos, hogy a maradék területek is minél hamarabb ellátottak legyenek. Leginkább annak a vízbázisnak megóvása érdekében, amelyre jövőt építhet Somogy is, mondta a megyei közgyűlés elnöke.

- Van nekünk egy erőforrásunk, szinte kimeríthetetlen mennyiségben, egyébként meleg állapotban, geotermiára is alkalmas módon és ivóvízre is alkalmas módon is. Ha ezt nem használjuk, akkor nagy nagy butaságot követünk el - mondta a megyei közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.

A következő évek egyik legfontosabb fejlesztési területe, környzetünk védelme lesz és ezen belül a hazai vízkészletek megóvása, tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Címkék: szippantós, csatorna, somogy, gazdaság