A kistermelőként regisztrált árusnál a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei vizsgálódtak. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak.

A NÉBIH a Húsvéti ünnepek közeledtével kiemelt figyelmet fordít a hússzektorra. Így jutottak el a szakemberek az egyik pest megyei hétvégi piac kedvelt árusának Nógrád megyei telephelyére is.


Galériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk összeGalériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk össze
Galériánkat a NÉBIH felvételeiből állítottuk össze
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A feldolgozás körülményei még a sokat tapasztalt ellenőröket is meglepték: az ál-kistermelő a kazánházban, rozsdás eszközök között, koszban, földön tárolt húsokat készített elő, a főzést üstökben oldotta meg az udvaron, míg a kolbász egy féltető alatt szikkadt békésen.

A vállalkozó az alapanyagok eredetét nem tudta igazolni, valamint egyetlen a kistermelőkre vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg.

Az illetékes járási hivatal a kistermelői engedélyt visszavonta. A bírság megállapítása folyamatban van.

Címkék: füstölt, körülmény, kistermelő, bírság, NÉBIH, gazdaság