Hévíz és Balatonfüred után a balatoni üdülőkörzet harmadik legfontosabb városa, Siófok is jelezte a kormánynak, hogy kaszinót szeretne - írja a vg.hu. A Világgazdaság cikkírója azonban rögtön hozzá is teszi, hogy a törvény szerint az egész Dunántúlon legfeljebb három játékkaszinó lehet a jövőben.

Egy tavaly megszavazott jogszabály - kaszinószempontból - három kerületre osztja az országot: Nyugat- és Kelet-Magyarországon legfeljebb három-három, míg Budapest környékén maximum öt kaszinó lehet. Sopronban pedig 2015 végéig érvényes koncessziója van a Szerencsejáték Zrt. érdekeltségébe is tartozó kaszinónak, ezért a három balatoni város közül legfeljebb kettő lehet majd a kiválasztottak között.

Siófok mellett szól az M7-es közelsége és a hatalmas nyári vendégjárás, ugyanakkor a régióban Győr, Szombathely és Pécs is szeretne kaszinót.



A vg.hu információi szerint a legjobban talán Hévíz szeretné a játékbarlangot, ugyanis a gyógyvizéről ismert fürdővároska már egy II. kategóriás játékbarlanggal is megelégedne, mindamellett, hogy a nemzetgazdasági tárcának megfontolásra javasolta egy I. kategóriájú játékkaszinó létesítését is.

Az I-es kategóriába az a kaszinó tartozik, amelyben legalább 100 játékasztal, valamint 1000 pénznyerő automata üzemel. Ez egymilliárd forintba kerül. Ez alatt minden kaszinó második osztályúnak számít, amelynek alapításához 100-300 millió forint is elegendő.

forrás: Világgazdaság

Címkék: rulett, pályáz, kaszinó, város, pénz, Balaton, gazdaság