A kereskedők további növekedésre számítanak, ezért várhatóan az árak is nőni fognak.

euronics bolt

Az egyik kaposvári műszaki áruházban szinte bármilyen műszaki cikket meg lehet vásárolni. Lakásfelújításhoz gáztűzhelyet, szórakozáshoz különböző méretű televíziókat, vagy éppen számítástechnikát.

Egy középkategóriás tabletet már 20 ezer forintért is meg lehet vásárolni. Karácsonykor ezeket vitték leginkább. Azonban más termékek is népszerűek voltak az év során.

- Hasonlóan - mint az országban - nálunk is a tabletek, a smart tévék és a takarékos nagy háztartási készülékek fogytak iszonyatos mennyiségben - árulta el az Euronics Kaposvár üzletvezetője, Mihovics Gábor.

A GfK Hungária piackutatása megállapította, hogy tavaly csak karácsonykor az előző év hasonló időszakához képest szórakoztató elektronikából 31, háztartási kisgépekből több mint 29, számítástechnikai cikkekből mintegy 17 százalékkal többet vásároltunk.

- Már eléggé alacsony szinten volt a piac, innen most már csak felfelé tudunk lépkedni, a másik nagy motorja az pedig a digitális átállás volt, ami tévé illetve a szórakoztató elektronika piacnak nagy löketet adott, a harmadik lába pedig a háztartási gépen mondhatjuk azt, hogy valószínűleg beértek a készülékek a cserére - árulta el a GfK Hungária country managerre, Sztupár Andrea.

A kereskedők további fogyasztás növekedést várnak az idei évben, amellett, hogy várhatóan áremelésekre is számítani lehet.

Címkék: tévé, magyar, vásárlás, somogy, kaposvár, gazdaság