A pénzintézet tulajdonosa nevét használva 2013. november 1-től Sberbank Magyarország Zrt. néven működik tovább. Tőkeerejét tekintve Európa 3. legnagyobb bankja és a világ húsz legerősebb bankja között tartják számon. A változásokról és az általuk kínált szolgáltatásokról a cég kaposvári fiókigazgatóját, Nagy Pétert kérdeztük.



- Új név és új arculat, mit jelent ez? Az ügyfelek milyen változást érzékelhetnek?

Az összes bankfiókunkon lecseréltük a logót, fiókjainkat pedig a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében átalakítjuk. Ügyfeleink a már megszokott közvetlen és barátságos kiszolgálást kapják munkatársainktól, akik széleskörű, újragondolt termékpalettával és szolgáltatásokkal állnak rendelkezésükre.

- A több mint 170 éves múltra visszatekintő és 20 országban jelen lévő bank európai és világ viszonylatban is meghatározó banki szereplő. Mit gondol, miért?

Az a tőkeerő, banki kultúra, pénzügyi tudás, termékismeret és elkötelezettség, amit a Sberbank képvisel pedig garanciát jelent a hosszútávú és stabil banki működésre Magyarországon.

- A lakosság számára milyen szolgáltatásokat nyújtanak?  

Tapasztalt szakembereink személyes tanácsadás keretében segítenek a lakossági ügyfeleknek, hogy a számukra legkedvezőbb számla-, megtakarítási-, befektetési- vagy hitelterméket válasszák.

Kiemelendő például a Fair számlacsomagunk, amely az ügyfelek pénzügyi aktivitásához igazodó kedvezményeket biztosít. A hiteloptimalizáló csomagunkkal pedig a drágább hiteleiket tudják kedvező kamatozású hitelekre váltani ügyfeleink. A havi megtakarítási lehetőséget keresők számára pedig a Talon számlánkat ajánljuk.

- A vállalkozásoknak és a vállalatoknak miért érdemes felkeresni önöket?

Bankunk az MNB Növekedési Hitelprogramjának keretében 20 milliárd forinttal támogatta KKV ügyfeleit 2013-ban, sőt csatlakozott a Hitelprogram második szakaszához is. Ezért továbbra is várjuk a Hitelprogram iránt érdeklődőket. Ezenkívül a KAVOSZ által támogatott Széchenyi Program összes eleme elérhető a Sberbanknál. Elkötelezettségünket bizonyítja az is, hogy bankunk elsőként kínálta az Agrár Széchenyi Kártyát ügyfeleinek.

Fontosnak tartjuk, hogy testreszabott, előnyös konstrukciók mellett elősegítsük a magyar mikro-,  kis- és középvállalkozások FÁK országainak piacára történő bejutását. Nagyvállalati szinten is kiemelt figyelmet fordítunk a közép-kelet-európai és FÁK országok közötti kereskedelem finanszírozására. az Eximbankkal is egyre szorosabb az együttműködés. Munkatársaink segítenek összeállítani a vállalatok stratégiáihoz legmegfelelőbb banki termékstruktúrát, ösztönözve belföldi- vagy exportaktivitásukat.

- Miért érdemes a Sberbankot választani?

Átláthatóbb, egyszerűbb és személyreszabott termékekkel és szolgáltatásokkal várjuk ügyfeleinket, akik közvetlen és barátságos légkörű személyes tanácsadás keretében dönthetnek pénzügyeikről.

Címkék: fiók, Volksbank, sberbank, bank, intézet, pénz, gazdaság