A városháza dísztermében fogadta csütörtök délután a polgármester a kínai nagykövetet. A diplomata látogatásának egyik célja az volt, hogy  megismerkedjen a helyi hús- és a tejüzem termékeivel.

- Nagy esélyt látok arra, hogy a két cég terméke Kínába eljusson. Ez attól függ, hogy a kínai hatóságok milyen gyorsan tudják engedélyeztetni az exportot. Ha ez sikerül, akkor pár hónapon belül létrejöhet az üzlet. - mondta Xiao Qiant, a Kínai Népköztársaság nagykövete.

A Kométa és a Fino több mint ezer családnak ad megélhetést. Szita Károly kiemelte: ha létrejön a két ország közötti együttműködés, akkor ez Kaposvárnak és a két cégnek is nagy lehetőséget jelent.

- Ez mindenképp optimizmusra ad okot, azzal együtt, hogy nagykövet úr egyértelműen kijelentette, hogy segíti a két terméknek a piacra jutását, és ez egy szempontból fontos számunkra, mégpedig az, hogyha minél többet  termelnek ezek az üzemek, akkor annál több ember kell, hogy ezeket előállítsa és akkor munkahelyet fogunk tudni bővíteni - válaszolta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A gazdasági együttműködés mellett Kaposvár szorgalmazza azt is, hogy a kultúra és az oktatás területén is szorosabbra fűzzék a két ország kapcsolatát.

Nézze meg videónkat a találkozóról:

Címkék: nagykövet, kína, károly, szita, gazdaság, kaposvár