rogán


hRogán Antal, kormánypárti frakcióvezető azt nyilatkozta, bár a tavalyi rezsicsökkentéseknek köszönhetően jelentősen csökkent, a jövedelmekhez képest még mindig az európai uniós átlag felett van a villamos energia és a gáz ára Magyarországon, amin változtatni kell.

A cél az, hogy a jövedelmükhöz viszonyítva a magyar családok az EU-átlagnak megfelelő árat fizessék a rezsiért, ugyanakkor "nem biztos, hogy ezt első lépésben el fogjuk tudni érni", az azonban biztos, hogy a díjak jelentősen közelednek majd az uniós átlaghoz a harmadik rezsicsökkentéssel - közölte.

Az újabb rezsicsökkentés tartalmára és mértékére az általa vezetett munkacsoport készít előterjesztést a "rezsicsökkentő frakcióülés" résztvevőinek - emlékeztetett Rogán Antal, aki úgy tájékoztatott, hogy "a rezsi három komponensénél tesznek javaslatot a csökkentésre", azt azonban nem árulta el, hogy melyik háromnál. A munkacsoport a jövő hét végére önti végleges formába javaslatát, amelyben mind a világpiaci árak alakulását, mind a közműcégek teherviselő képességét figyelembe veszik - tette hozzá.

A rezsicsökkentésről a frakcióülés után a parlamentnek kell döntenie - közölte, bejelentve: szerdán konzultált Kövér László házelnökkel, és azt javasolta neki, hogy a rendes ülésszak kezdetére, február 3-ára hívja össze az Országgyűlés idei első ülését. Arra a felvetésre, hogy korábban január 20-ára tervezték az első plenáris ülést, Rogán Antal azt mondta, "nincs ebben semmi meglepő", korábban ezt tartották az első lehetséges időpontnak, de ma úgy látják, semmi nem indokol rendkívüli, február előtti tanácskozást.

Címkék: antal, balatonszárszó, rogán, rezsicsökkentés, 2014, gazdaság