óvoda


120 millió forintból újul meg a bárdudvarnoki óvoda. Az ünnepélyes alapkőletételen Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó is részt vett. A polgármester szerint az átalakított épület reményt nyújt arra, hogy a szülők a településen járatják majd óvodába a gyermekeiket, biztosítva így a település jövőjét.   

- Meg kell mondanom, régen láttam olyan műsort, amit a gyerekek ennyire élveztek - Balogh Zoltán, miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Egy örömünnepre érkeztek, ugyanis a 100 éves bárdudvarnoki óvoda felújítására az önkormányzat 120 millió forint európai uniós és állami támogatást nyert. Tornateremet is kialakítanak itt.

- A bővítés tartalmaz plusz csoportszobát, ez lehetővé teszi, hogy nem csak egy csoporttal bővüljön az óvoda, hanem vegyes csoportot hozunk létre, ahol bölcsődés gyerekeket is fogadhatunk - Mester Balázs, polgármester, Bárdudvarnok. 

óvoda


A polgármester szerint ez is a falu megtartó erejét szolgálja. Szászfalvi László államtitkár szerint az óvoda azért is fontos, mert a generációk itt adhatják át egymásnak a tapasztalataikat.

- Az itt élő emberek közössége bízik a jövendőben, ezért tudja, hogy szükség van az óvodára. Nagyon fontos, hogy reménységgel tekintsünk előre, és egy kistelepülés megmaradása érdekében ez a reménység vezesse a döntéseket - Szászfalvi László, államtitkár.


Az ünnepségen egy időkapszulába helyezték az építési terveket, egy bibliai idézetet és egy újságot, majd a beruházás alapkövébe betonozták. Ezután Balás Béla püspök megáldotta az építkezést.

Címkék: anikó, balog, lévai, zoltán, bárdudvarnok, óvoda, gazdaság