- Hat és tíz körül - Még másfél évig átlagosan ennyi köbméter szennyvizet kell havonta- kéthavonta üríttetnie az itt élőknek. Aztán minden megy majd az új csatornába.

- Nagyon várjuk, hogy ne kelljen több ezret kidobni havonta: nagyon sok esetben havonta kell szippantani - Németh Magdolna, Nagybajom.

A beruházás nagy részét egy uniós támogatásból fedezi a város. A lakóknak mindössze 225 ezer forintot kell befizetniük. Ezt sem muszáj egyszerre.

- Van, aki a lakossági takarékkasszát választotta és akkor majd a 72. hónap után kapjuk meg ezt a 225 ezer forintot és abba ő kap kamattámogatást is. És van, aki azt mondta, hogy ő nem kéri a lakás-takarékkasszát, hanem 3750 forint a havi törlesztés - Czeferner Józsefné, polgármester, Nagybajom.

- A következő év októberéig kell elvégezni több mint 26 km vezeték megépítését - A kivitelező szerint ha az időjárás is úgy akarja: ez a kitűzött határidő tartható.

- Ugye értelemszerűen -15-20 fokokban az emberek sem tudnak kint dolgozni, másrészt pedig olyan fagyott a föld, hogy csak rombolnánk és nem tudnánk normálisan építeni, illetve tavasszal ne legyen sok eső, mert az is megnehezíti az életet - Kovács Tamás, vezérigazgató, Szabadics Zrt.

A térségben nemcsak itt, a gólyák városában épül ki a szennyvízhálózat.

- Több beruházás van folyamatban, hiszten a nagybajomi mellett a marcali, illetve a dél-balatoni öt agglomerációnak a fejlesztése is most már a kivitelezés fázisába ér lassan - Móring József Attila, miniszteri biztos.

Az avatáson részt vett Magyarország korábbi miniszterelnöke, Nagybajom díszpolgára, Boross Péter is:



Az összesen 26 kilométernyi vezetéket jövő őszig fektetik le, aztán következik a néhány hónapos próbaüzem.

Címkék: letétel, alapcső, csatorna, nagybajom, somogy, gazdaság