vasútállomás


A pécsi vasútállomás-rekonstrukció kivitelezői szerződésének aláírásával szerdán megkezdődött a MÁV Zrt. 9,8 milliárd forint értékű állomás- és integrált ügyfélszolgálati fejlesztési programja.

Dávid Ilona, a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón elmondta: a 2015 nyaráig tartó projekt magában foglalja 10 állomás fő utasforgalmi épületének felújítását, átépítését, 17 helyen kormányablakok kialakítását.

Pál László, a MÁV pályaműködtetési és üzletfejlesztési általános vezérigazgató-helyettesének előadásából kiderült, hogy Kaposvár mellett Budapesten Zuglóban, Kőbánya alsón, Kőbánya-Kispesten, Rákoson, Rákoshegyen, vidéken Pécsen, Tapolcán, Keszthelyen, Balatonszentgyörgyön újítják fel az állomásokat.

Új kormányablakok vasútállomásokon a fővárosban a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, vidéken Érd alsón, Vácon, Győrben, Székesfehérváron, Kaposváron, Pécsen, Cegléden, Szolnokon, Kecskeméten, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon nyílnak.

Pál László ismertette, a program legnagyobb, mintegy 1,4 milliárd forintos eleme a pécsi vasútállomás műemléki épületének rekonstrukciója. A vezérigazgató-helyettes megjegyezte: az állomásfejlesztés második üteme a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban lehet. Abban a hét évben 30 milliárd forintból 60 állomás fő utasforgalmi épületét, létesítményeit újítanák meg, illetve építenék át.

Címkék: zrt, állomás, máv, felújítás, vasút, kaposvár, gazdaság