Még a kéttengelyes, rövid autóbusz is nehezen fordul meg a töröcskei végállomáson. Csuklós kellene, de a helyszűke miatt a kaposvári tömegközlekedési cég még ha akarna sem tudna ilyet küldeni, hogy enyhítse a zsúfoltságot. Naponta adódnak konfliktusok.

- Legtöbbszőr nem fértünk föl, vagy volt olyan is, hogy 3-4 babakocsi próbált ott tolongani, akkor nem tudtak eljárni tőlünk az emberek és akkor ott ment a szitkozódás, hogy miért száll fel a babakocsi, az idős, hogy miért most jön, tehát csúcsidőben nem lehetett elférni a buszokon - Inkeiné Böjti Éva, Töröcske

A néhány kilométerrel arrébb élő zselickertvárosiknak sokszor esélyük sincs, hogy felférjenek a buszokra. Ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek és megoldást kértek a településrész önkormányzati képviselőjétől.

- Mi a kertvárosban lakunk és egyre többen élünk kint, egyre többen költöznek ki fiatalok, mert itt találják meg a megélhetést és kinőttük a buszunkat. Mi vagyunk középen a város és Töröcske között, sajnos már ott tartottunk, hogy nem fértünk fel a buszra, ugye rengeteg nálunk is a kismama, ugyanúgy mint Töröcskén, nagyon sok az idős ember, szerettünk volna mi is felszállni és utazni a buszon -  Steklerné Máté Zsuzsanna, Zselickertváros.

töröcske


Az önkormányzat már elkezdte kiszélesíteni a töröcskei buszfordulót. Ma délelőtt betonozták a területet. A munkálatokkal egy hónap alatt végeznek, utána már csuklósbuszok járnak Kaposvár és Töröcske között.

Nézze meg helyszíni riportunkat:

 

 

Címkék: megoldás, töröcske, forduló, 2013, busz, gazdaság