Az ország minden nagyobb városába, kisvárosokba és határon túli településekre is ellátogat az anyák munkaerőpiaci helyzetén alternatív módszerekkel segíteni kívánó Üzletanyu Születik könyvbemutató előadássorozat.

Az anyák 47%-a nem tud visszatérni a korábbi munkahelyére a gyermekvállalást követően és több, mint háromnegyedük szívesen kipróbálna a kisgyermeke mellett valamilyen rugalmas munkavégzési lehetőséget.

Az ingyenes előadásokon az anyák megtudhatják, milyen alternatív lehetőségeik vannak a hagyományos álláskeresésen túl. Önfoglalkoztatásról, szabadúszásról és internetes vállalkozások indításáról is szó esik. Vida Ágnes, pszichológus, a turné előadója, élő példákon és a résztvevők egyedi kérdéseire is válaszolva adja át azt az üzleti tudást és szemléletmódot, amire egy nőnek szüksége lehet a mai gazdasági környezetben.

A februártól júniusig tartó Üzletanyu Születik turné jövő hétfőn érkezik a somogyi megyeszékhelyre, a Kaposvárimami Közhasznú Egyesület szervezésében. A másfél órás előadásra kisgyerekkel, babával is lehet érkezni.

"A problémák mindenütt hasonlóak: a kisgyermekes anyákat nem szívesen látják a munkahelyeken, viszont anyagi kényszerűségből egyre korábbra tevődik az az időpont, amikor az anyák szeretnének visszatérni a munkahelyükre. Szerencsére az elmúlt években egyre nyitottabbak lettek a nők az alternatív lehetőségek irányába, sokan végeznek valamilyen kézműves tevékenységet vagy oktatnak már a GYES ideje alatt is és egyre többen tervezik, hogy a későbbiekben is ezzel szeretnének foglalkozni. Az olcsó internetes megjelenési lehetőségek jó alapot teremtenek ehhez." - mondja Vida Ágnes, a turné előadója, aki maga is két kisgyermeke mellett kezdett vállalkozásba és emellett immáron 5 éve segít az anyáknak vállalkozásokat indítani.

Az előadás helyszíne: a Megyei Könyvtár gyermekkönyvtára, Béres Erika népszerű hétfői baba-mama klubja

Időpont: 2013. november 25. 10 óra

Címkék: üzletanyu, kaposvárimami, kismama, dolgoz, munka, gazdaság