videoton


A Videoton cégcsoport folyamatosan fejleszt és bővíti piacát. Most például újabb partnerekkel sikerült megállapodniuk.

- Egy hajszárítóról van szó, a vevő nevét nem mondhatom, akinek a gyártását el fogjuk indítani. Az autóiparban is sikerült, ez nem egy jellemző piaca az Elektro-Plastnak az autóipar - mondta Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója.

A több megrendeléshez plusz munkaerőre is szükség van. A gyár kaposvári és marcali üzemében jelenleg csaknem 1100-an dolgoznak. Melléjük vennének fel újabbakat.

- Itt Kaposváron olyan 100 és 200 fő között tudnám prognosztizálni, de ez szezonálisan is változhat és változhat attól, hogy milyen üzleteket tudunk pontosan megnyerni - tette hozzá Gerber András, a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója.

videoton


Kaposváron ma jelenleg 748-al dolgoznak többen, mint tavaly ilyenkor. Szita Károly a mai sajtótájékoztatón elmondta: ez a szám részben a Videotonnak is köszönhető.

- Ezer család megélhetését biztosítja a gyár. És ez csak annak köszönhető, hogy olyan stabil üzletpolitikával ennyire meghatározó jövőképpel bírnak és rendelkeznek, nagyon fontos - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A polgármester hozzátette: ha a cég a tervek szerint halad a közeljövőben, akkor újabb épületeket is felhúznak majd a gyár területén, ez pedig még több embernek adhat majd munkát.

Címkék: munkahelyek, új, videoton, 2013, kaposvár, gazdaság