Selmeczi Gabriella elmondása szerint Magyarország jobban teljesít a munkavállalók megbecsülésében, mint korábban. Tartósan nőttek a keresetek és azok vásárlóértéke is – tette hozzá. A szóvivő elmondása szerint Magyarországon egyre többen dolgoznak, „21 éve nem dolgoztak annyian, mint most”. Selmeczi Gabriella megjegyezte, munkavállalók bére „nemcsak számokban nő, hanem értékében is”.

Egyre több pénz marad a munkavállalók zsebében. 2014-ben pedig ennél is több pénz marad, hiszen életbe lép a kiskeresetű családok adócsökkentése, tovább folytatódik a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremelése – hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Selmeczi Gabriella kitért rá, a gyed extrának köszönhetően a kisgyermekes édesanyák jövedelme is nő, hiszen ha gyermekük egy éves korát követően visszamennek dolgozni, ugyanúgy igénybe vehetik a majd gyed-et, illetve a gyes-t.

Magyarország tartós növekedési pályára lépett, sőt a gazdasági növekedés a piaci várakozások duplája, tehát okkal bízhatunk abban, hogy 2014-ben még többen találják meg helyüket a munkaerőpiacon és még több pénz marad a munkavállalók zsebében, ami többet is fog érni – húzta alá a fideszes politikus.

Címkék: reál, keresetek, nőttek, tovább, gazdaság