NABI


Amint arról a KaposPont már korábban beszámolt: öt év alatt 20 millió eurós befektetést hajt végre és 200 kaposvári embernek ad munkát a török Metyx cég Kaposváron, miután megvásárolta a NABI tavasszal bezárt üzemét. Egyebek mellett erről is szó volt azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szita Károly polgármester és Ugur Ustunel tulajdonos tartottak péntek délután.

- Hosszas tárgyalások után felszállt a fehér füst: egy újabb munkahelyteremtő beruházást sikerült Kaposvárra csábítani - kezdte sajtótájékoztatóját Szita Károly. Kaposvár polgármestere elmondta: komoly fejtörést okozott, amikor a NABI bezárta a helyi gyárát, hiszen sok család megélhetése került ezzel veszélybe.

- Azonnal elkezdtük keresni a megoldást, kerestük azokat a lehetőségeket, amelyek révén a szakképzett, hatalmas tudással rendelkező dolgozóknak megoldódhat a további foglalkoztatása. Végül sikerült egy olyan török befektetővel megállapodnunk, aki számít a NABI egykori munkatársaira, sőt, még több embert kíván alkalmazni - hangsúlyozta Szita Károly.

Ugur Ustunel a napokban vásárolta meg a NABI egykori üzemét, kompozit műanyag alkatrészeket gyártó vállalata azonban már ezt megelőzően elkezdte a szakképzett munkaerő megkeresését. A befektető azt is elmondta, hogy öt év alatt 20 millió eurós beruházást hajt végre Kaposváron és legkevesebb 200 fő foglalkoztatásával számol. A tervei között szerepel az is, hogy cége Kaposváron hozza létre az Európai Unión belüli gyártás központját.

Címkék: NABI, befektető, munkahely, Szita, török, kaposvár, gazdaság