2014-től tovább csökken a kiskeresetű családok adója. 260-270 ezer kiskeresetű család zsebében így az eddiginél is több pénz marad. A családi adórendszernek köszönhetően már az elmúlt két évben is közel egymillió gyermeket nevelő családnál összesen 364 milliárd forinttal több maradt. Jövőre még több teher kerül le a családok válláról. Ha valaki a 16%-os személyi jövedelemadóból eddig nem tudta a családi adókedvezményt teljesen kimeríteni, akkor jövőre már az egészségbiztosítási- és nyugdíjjárulékból is igénybe tudja venni azt.

kormany.hu


( Kattintson a képre, és máris indul a kalkulátor )

A legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó jövedelme. Egy 100 ezer forintot kereső, két gyermeket nevelő családnak havonta 4 ezer forinttal, egy átlagbért kereső három gyermeket nevelő családnak további 39 ezer forinttal több pénz marad a zsebében. Egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos összjövedelemmel rendelkező családnak havonta 5600 forinttal lesz több a jövedelme. Három gyermek esetében, bruttó 100 ezer forintos kereset esetén havi nettó 17 ezer forinttal több marad a családi kasszában, 200 ezer forintos bruttó jövedelem mellett havi 34 ezer forinttal gazdálkodhatnak többől. 

Az Európa egyik legalacsonyabb, 16%-os adókulcsával kombinált családi adórendszert 2011-től vezette be a Fidesz. A korábbi adórendszer, sem a munkavállalást, sem a gyermekvállalást nem ösztönözte.

Címkék: családosok, kormany, kedvezmény, csökken, adó, gazdaság