Merczel István, műszaki osztályvezető 1986 óta dolgozik a cégnél, az elismeréssel több évtizedes kiemelkedő munkáját díjazták.

sefag gyűrű

Merczel István a SEFAG Zrt. műszaki osztályvezetője 1961-ben született Veszprémben. Általános iskolai tanulmányainak befejezése után, 1976-ban mér a soproni Erdészeti Technikum tanulója, ahol 1980-ban szerzi meg a középfokú erdészeti képesítést. Egy év katonai szolgálat után 1981-ben az Erdészeti és Faipari Egyetem hallgatója, ahol 1986-ban megszerzi erdőmérnöki oklevelét. 1985-től társaságunk jogelődjének tanulmányi ösztöndíjasa.

1986. szeptember elsejétől a Somogyi Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaságnál helyezkedik el. Mindmáig ez az egyetlen munkahelye.

Bejárja a vállalati ranglétra számos fokát (erdőmérnök gyakornok, szállítási és értékesítési műszaki vezető, fahasználati ágazatvezető, fahasználati ágazatvezető főmérnök).

1999-ben bekerül a SEFAG központjába KIR és Minőségügyi vezetőnek. A tartalmas, szorgos munkában eltöltött erdészeti évek után megkezdődik központi pályafutása. 2000. szeptember elsejétől a társaság fahasználati osztályát vezeti. A SEFAG belső szervezeti átalakítását követően a PR és projektmenedzseri feladatokat látja el, 2010. januárjától már az Erdészetpolitikai és Ellenőrzési osztály élén tevékenykedik, melybe szervesen beépíti a PR és projektmenedzseri feladatkört is. 2012. január elsejétől a műszaki osztály vezetője.

merczel istván sefag


Már ágazatvezető korában kereste az újszerű, gazdaságosabb, de környezetkímélő megoldásokat. Az innovációnak, az innovatív munkának mindmáig elkötelezett híve. Sikeresen auditáltatta a társaságnál az ISO és KIR rendszereket.

Fahasználati osztályvezetőként megteremtette a fakitermelések kereskedelemhez igazodó programozott tervezését, végrehajtását, mely nagyban javította a cég piaci versenyképességét. A társaság biomassza projektjének kidolgozása, az ennek során való technológiai megoldásokat kifürkésző ténykedése jelentősen hozzájárult a sikerhez.

Nevéhez kötődik a sikeres SEFANET integrált vállalatirányítási rendszer kidolgozása. Ebben biztos nagy segítségére volt a megszerzett másoddiplomája. A folyamatos képzés, és önképzés hozzátartozik személyiségéhez.

Megteremtette a cég egységes PR arculatát, mely nagyban javította társadalmi megítélésünket. Az „Erdőmesterek” filmsorozattal a nagyközönség számára is érthetővé tette az erdész- vadászélet mindennapjait, javította a rólunk kialakult meglehetősen egysíkú képet.
Külön érdeme, hogy a PR munkába bevonta összes egységünket, mely okán az egységes arculat tényleg egységes lett.

Korát megelőzve nagy energiát fektetett társaságunk turisztikai fejlesztéseinek elkezdésével, melynek első lépése a Turisztikai Iroda megszervezése volt. A folyamatos fejlődésnek műszaki osztályvezetővé történt kinevezése után is a motorja. Gondoljunk csak a nemrég befejezett nagysalléri felújításra, vagy a „Csillagos égbolt” projektre.

Pályafutása során számos hazai és nemzetközi bemutató szervezője, mellyel nem csak társaságunk, hanem az egész magyar erdőgazdálkodás jó hírnevét öregbíti. Ez a munkája kötődik nemcsak munkaköréhez, hanem ahhoz a tényhez is, hogy az OEE Helyi Csoport titkári feladatait is magára vállalta. Valamint számos egyéb társadalmi megbízatást lát el közmegelégedésre.

sefagosok

Elsimerő oklevelet a következők vehettek át:

Bezzeg Márta, Szántódi Erdészet

Csordás Roland, Zselici Erdészet

Druzsin Lászlóné, Lábodi Erdészet

Goldschmidt Antal, Marcali Erdészet

Kárpáti István, Csurgó

Kerész Tiborné, Kaposvári Központ

Klenovics Anikó, Hotel Kardosfa

Németh Csaba, Iharosi Erdészet

Petrákovics Károly, Barcsi Erdészet

Szaka László, Nagybajomi Erdészet

Tímár Balázs, Kaposvári Erdészet

Címkék: merczel, erdész, sefag, elismerés, erdő, díj, gazdaság