Naponta több mint 500 ezer liter ásványvizet palackoznak a somogyvári üzemben. A gyár 120 millió forint uniós pénzből újult meg a közelmúltban. 50 embernek adnak munkát.

Ugyancsak uniós támogatással épülhetett meg a kaposvári fürdő is. 3 és fél milliárd forintot költöttek rá.

Jövőre még több uniós támogatás érkezik Magyarországra. Ezt a Miniszterelnökség helyettes államtitkára jelentette be ma a regionális területfejlesztési konferencián.

- Lakosonként 50 ezer forinttal nőtt a felhasználható források mennyisége. 3-4 területet lehet kiemelni, ami fókuszába kerül a fejlesztéseknek. A gazdaságfejlesztésre a keret 60%-át erre szeretnénk fordítani - Csepreghy Nándor, helyettes államtitkár, Miniszterelnökség.

A maradék pénzt az alternatív energiaforrásokra való áttérésre, a mélyszegénység elleni küzdelemre és infrastruktúrális fejlesztésekre szánják. Ezekre a célokra is több jut majd, mint az elmúlt öt évben.

- Az egy főre jutó források tekintetében Somogy megye a 8. helyre kapaszkodott fel - Gelencsér Attila, elnök, Somogy Megyei Közgyűlés.

A megyébe 2007-2013 között 211 milliárd jutott. A következő uniós ciklusban azonban régiós viszonylatban is Somogy kapta a legmagasabb összeget.

- Az egy főre jutó támogatásokat tekintve Somogy vezet, nem sokkal Baranya előtt. Tolna pedig csak fele annyi uniós forrást tudott behozni, mint Somogy - Sitányi László, ügyvezető, Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A következő uniós ciklusban megkülönböztetett szerepet szánnak a Balaton térségének. Várhatóan ide közel 60 milliárdos támogatás érkezik.

Címkék: több, uniós, pénz, megye, somogy, gazdaság