fusetech


Az ipar minden területére gyártanak biztosítékokat a kaposvári Fusetech gyárban. A folyamatosan fejlődő kft-nél jelenleg 320-an dolgoznak.

- Ez az utóbbi egy év főképp a stabilitásról a rugalmasságról szólt, a munkahelyek megtartásáról illetve felkészülés a jövőre, a tekintetben, hogy a cég tovább növekedhessen, mind volumenében, mind létszámában - mondta a Fusetech Kft. ügyvezető igazgatója, Brányi László.

A mai gyárlátogatáson Szita Károly elmondta: az üzem is hozzájárult ahhoz, hogy Kaposváron ma 662-vel többen dolgoznak, mint egy évvel korábban.

- Olyan optimizmus fogalmazódik meg a gyárvezetés részéről, amely ezt a stabilitást csak megerősíti, és amiatt is hogy ebben az esztendőben mintegy 150 millió forintot költöttek azért, hogy az itteni munkakörülmények jelentős mértékben javulhassanak - mondta Kaposvár polgármestere.

A munkahely megtartás mellett a dolgozók munkakörülményein is javítottak. Kialakítottak egy új étkezőt, egy beléptető rendszert és egy  értékmegőrzőt is.

A gyár egyébként Európa első három legnagyobb biztosító betét gyártó cége közé tartozik, termékeik 90 %-át exportálják. A jövőben pedig 5-10 százalékos forgalomnövekedésre számítanak.

Címkék: fusetech, Károly, gyár, millió, Szita, gazdaság