eladó


Kaposváron jelenleg a kétszobás, egyedi gázos, tégla lakás a legkelendőbb. Ezeket hatmillió forint alatt árulják.

A szakértő azt mondja: fiatal párok keresnek ilyen lakást, illetve azok a szülők, akiknek a gyerekei már kirepültek. A vevők másik része pedig úgy gondolja: egy lakásban jobban kamatozik a megtakarított pénz, mint egy bankbetétben.

- A lakás és ház között némi különbség talán az, hogy a lakásokba a befektetők jobban gondolkodnak, lévén, ugye ezeknek a kiadási lehetősége, azt gondolom, hogy viszonylag jó; panél és tégla között egyébként jelenleg nincs különbség, tehát a panellakásokra is viszonylag nagy a kereslet -  mondta Ház Gergely, ügyvezető, Ház Ingatlan Kft.

A felmérést készítő weboldalon ma reggel kicsivel több mint 5000 somogyi ingatlanhirdetés szerepelt. Közölük minden ötödiket hat hónapnál régebben adták fel.

Az országban a legtöbb hirdetést egyébként Bács-Kiskunban, Baranyában és Békésben adták fel, több mint háromszor annyit, mint Somogyban. Megyénkből a legtöbb ajánlatot idén januárban tették fel az oldalra. Akkor több mint duplaannyian adták fel hirdetésüket, mint egy évvel korábban. Forgalmas hónapnak számított a március, a május és az augusztus is.

- Panellakásoknál 100-120 ezer forintos négyzetméter árról beszélhetünk, ahol lehet értékesíteni, téglalakás ennél egy kicsit magasabb, ez 120-150 ezer - tette hozzá Oláh Miklós, üzletvezető, Géniusz 99 Kft.

Ez nagyjából 10-15 százalékkal alacsonyabb ár, mint amennyiért általában meghirdetik az ingatlanokat.

A megyeszékhelyen és környékén, a kisebb városokban és a Balaton-parton, a jó áron kínált ingatlanok többsége néhány hónap alatt elkel. Az apróbb falvakban azonban gyakran előfordul, hogy a vevőre fél évnél is hosszabb időt kell várni.




Címkék: alacsonyan, vége, árak, lakás, 2013, gazdaság