Kiadták az első víziközmű engedélyeket.  Az ünnepélyes átadó keretein belül 14 szolgáltató, köztük a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. is megkapta az engedélyt.

Arról, hogy mely szolgáltatók felelnek meg az előírásoknak, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal dönt a benyújtott működési engedély kérelmek alapján. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. 2013 májusában nyújtotta be kérelmét, a sikeres elbírálás alapján továbbra is fenntarthatja víziközmű-szolgáltatói tevékenységét.  

„Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal alkalmasnak ítélte Társaságunkat a víz-és csatornaszolgáltatási feladatok folytatására. A Társaság a döntés értelmében megújította működési engedélyét. Feladatunk, hogy a fogyasztók számára továbbra is biztosítsuk a magas szintű szolgáltatást.” – mondta Winkler Tamás a DRV Zrt. vezérigazgatója.

A DRV Zrt. szolgáltatási területe folyamatosan bővül, Dombóvár és további 18 környező település víziközmű-szolgáltatásának október 1-i sikeres átvételével együtt jelenleg az ország 6 megyéjében, összesen 349 településen lát el víziközmű-szolgáltatási feladatokat, több mint 700 ezer fogyasztó ellátását biztosítva.

Címkék: dunántúli, víziművek, vízművek, átadás, víz, gazdaság