Ősszel már szokás szerint elkezdődik a nagy haltelepítés a Balatonnál. A balatoni halgazdálkodási cég számára előírt idei kötelezettség 300 tonna két- és háromnyaras ponty telepítése, amiből eddig tavasszal közel 15 tonnát teljesített - tudtuk meg az ilovebalaton.hu oldalától.

A társaság a tervezetten felül vállalta további 30 tonnányi ponty Balatonba engedését, a nyári szórványos pontyelhullás, valamint a Sió zsilipjében elhelyezett angolnacsapdában rekedt pontyok pótlására.

A tógazdaságoktól függően még az idén egynyaras süllőket, egy-, illetve kétnyaras csukákat, valamint kétnyaras harcsákat is telepítenek.

A telepítések szokás szerint nyilvánosak lesznek, azok pontos idejét és helyszínét a honlapján közli a halgazdálkodási társaság és telefonon is értesíti a helyi horgászegyesületeket.

Az összeesküvés-elméletek híveinek is választ adtak: bár rendre akadnak horgászok, akik megkérdőjelezik, valóban megtörténik-e az előírt mennyiségű hal telepítése, évek óta legfeljebb a vízbe engedések helyszínére érkeznek ki ellenőrizni, holott nyilvános a tógazdaságoknál a berakodás is, ahol látható, hány kilogramm, illetve darab hal kerül a szállítójárművekbe.

Címkék: süllő, hal, telepítés, ponty, balaton, gazdaság