Magyar és kaposvári siker a 37. Montreali Filmfesztiválon. Tóth Barnabás Újratervezés című 12 perces alkotása is bekerült az „A” kategóriás kanadai bemutatóra, ami ritkaságnak számít. A rövidfilm egy házaspár mindennapi cívódását mutatja be, a néző a történet végére mégis elérzékenyül. A férfi főszerepet a kaposvári színház művésze Kovács Zsolt, feleségét pedig Pogány Judit alakítja. 

Egy korosodó házaspár életét meséli el röviden Tóth Barnabás alkotása. Az Újratervezés című film egy autóban játszódik. A férfi főszerepet Kovács Zsolt alakítja. Azt mondja, nem is a szerep megformálása, inkább a vezetés adott neki nagyobb feladatot.Pogány Judit alakítja a halálos beteg Klárát. Férjére folyamatosan rászól vezetés közben, Vilmosnál azonban elszakad a cérna.

A film sikerét mutatja, hogy az alkotás bekerült egy rangos nemzetközi fesztiválra is.  A rendező szerint nem lehetett kérdés, hogy kik játsszák a főszerepet. A kaposvári művészek egyébként gyakran előfordulnak egy-egy hazai alkotásban.

Vilmos felesége végül meghal. A férfi korábban azonban diktafonra vette Klára hangját. Így azt az asszony halála után is hallhatja vezetés közben.

Nézze meg a videónkat: 

MY GUIDE from Barnabás Tóth on Vimeo.

Címkék: újratervezés, klára, film, siker, nemzetközi, gazdaság