munka

Június 12-én adták át hivatalosan az Audi 900 millió eurós új üzemcsarnokát. A tervek szerint évente 125 ezer új autó gördül majd le a gyártósorrol.

- Nálunk készül jelenleg az A3-asnak a szedán verziója az A3 limuzin, amelynek a teljes gyártási folymatát az Audi Hungária végzi el a karosszériagyártástól egészen a végszerelésig - mondta el telefonos megkeresésünkre, Rónaszéki Balázs, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyi marketingese.

A meglévő 9 és fél ezer munkavállaló mellé még 2100-at vennének fel. Ennek érdekében toborzó napot tartanak országszerte, így Kaposváron is. 50 somogyinak adnának munkát.

- A munkaügyi központ kirendeltségeivel válogatott szakembereket. Akik erre alkalmasnak találtattak azok regisztráltak és az Audi Hungária kiválasztott ebből 50 olyan embert, akit szeretne a toborzó napon személyesen meghallgatni és tesztet iratni velük - mondta a megyei munkaügyi központ, SMKH igazgatója, Szikra László.

Az Audi fém, villamos és autóipari szekembereket keres középfokú végzettséggel. A kecsegtető bérek mellett még lakhatási támogatást is kaphatnak a 25 év alattiak és az 50 év felettiek.

A kaposvári Eötvös szakközépiskolában nem jelent gondot az autókkal és a fémmegmunkálással kapcsolatos osztályok megtöltése. A diákok tudják, hogy ezeken a területeken van továbblépési lehetőségük.  

- Mivel itt az iskolában elég magas szintű a képzés ezért úgy gondolom, hogy meg tudom állni a helyemet a valóéletben, valamint ahhoz elegendő lesz, hogy ha kikerülök egy céghez ott bizonyítani tudjak - bizakodott Jankovics Sándor.

A képzés minősége próbálja követni a piaci igényeket. De ahhoz, hogy valaki az Audinál tudjon elhelyezkedni, annak képzettnek kell lennie.

- Igyekszünk követni a technikai fejlődéseket. Nyilván a tanulók tudásának kell más színvonalon lenni, ezért van az, hogy az autószerelő és autóvillamossági szerelő az csak érettségire épülő szakképzés - mondta az Eötvös József Műszaki Szakközépiskola igazgatója, Horváth Miklós.

A munkaügyi központnál azt mondták, hogy, akit nem hívtak be tesztírásra, azok is reménykedhetnek, mert az Audi folyamatosan bővíti dolgozói létszámát.

Címkék: toboroz, audi, gyár, munka, somogy, gazdaság, kaposvár