Sokan ezért azt fontolgatják, hogy visszatérnek a borítékos rendszerhez, amit a munkáltatónak kötelessége elfogadni.

Van, aki még csak ma szembesült azzal, hogy jelentősen megnövekszik a készpénzfelvétel és az átulás djía.

Az egyik internetes pénzügyi portál összeszedte a hazai bankok díjszabásait. Magunk is megnézhetjük mi mennyibe fog kerülni napokon belül. Egy 30 ezer forintos készpénzfelvétel akár ingyenes is lehet, de ehhez legalább két millió forint megtakarítás kell legyen a számlánkon. Szeptembertől átlagosan kétszer annyit fizethetünk a készpénzfelvételért, de van, ahol 1100 forintot is kérnek egy 30 ezres készpénzfelvételért. Az internetes átutalás összege is változik. Míg korábban több helyen ezért nem számítottak fel díjat, szeptembertől legalább 30 forintot kell fizetni 30 ezer forint után, de van, ahol csaknem 400 forintot számolnak majd fel. A pénzügyi portál vezetője szerint mindenkinek át kell gondolnia, hogy hogyan használja a jövőben a bankszámláját.

Sokan elgondolkodtak azon, hogy a korábbi fizetési rendre térnek vissza. A munkavállalót nem lehet kötelezni arra, hogy utalással kapja a fizetését – mondja az ügyvéd.

Igaz, a munkáltatónak nagy mennyiségben kell készpénzt felhalmoznia, ami viszont jelentős költséget jelent neki. A pénzfelvétel ugyanis még a jövőben is drágább lesz az utalásnál.

A bankok egymástól eltérő időpontban emelik meg a szolgáltatási díjaikat. Van olyan pénzintézet, amelyik már holnaptól, de lesz amelyik csak szeptember végétől vezeti be új árait.

Címkék: bankolhatunk, megint, drágábban, már, gazdaság