balatoni ingatlan elado

Ráadásul az ingatlanárak újabb negatív csúcsot döntöttek, már 4,5-5 millió forinttól lakáshoz lehet jutni.

Másfél-, két szobás, jó állapotú, alacsony rezsijű lakást szeretne vásárolni Novák Tamás, ezért is kereste fel az irodát. Azt mondja: a jelenlegi kedvező kamattámogatást is szeretné kihasználni.   

- Most jött össze igazán rá az az önerő, amit tudok rá szánni.  És természetesen emellett ezt a kedvezményes kamattámogatású hitelt venném fel. Amit most biztosít az állam - mondta Tamás.

Rajta kívül egyre többen vennék igénybe a támogatott hiteleket.  

Az ingatlanközvetítő azt mondja: - valamelyest megindult az ingatlanpiac: átalakult az ingatlanvásárlások szándéka. Elsődlegesen a készpénzes vásárlók mellett megjelentek azok  a vásárlók akik hitelt is már mernek felvenni. És ezáltal több értékesítést realizáltunk - tájékoztatott a Geniusz 99 Ingatlanközvetítője, Oláh Miklós.

Ráadásul az ingatlanárak jelenleg negatív csúcson vannak. Már 4,5-5 milliótól lehet lakást venni. Az új építésűeken kívül a legtöbben az alacsony rezsijű panel vagy tégla lakásokat keresik.

Mára sokkal jobb feltételekkel lehet lakáshitelt felvenni, mondja a hitelszakértő. Hozzátette, a jelenlegi alacsony, 4 százalékos jegybanki alapkamat miatt is kedvezőbben mint a korábban.

- Nagyjából 6 és 7 %-os kamatszinten lehet hitelt felvenni most. Könnyebb a hozzájutás, tehát talán azt lehet mondani, hogy szinte bárki számára elérhető. Használt lakás vásárlásra is felhasználható, így a jelenlegi keresletet jelentősen megnöveli - tette hozzá a Stonehenge Bankház hitelszakértője, Kujáni István.

Ráadásul a hitel jól tervezhető, forint alapú és több évre garantálja a törlesztőrészletet. Szakemberek az igatlanpiac további erősödését remélik ettől.

Címkék: eladó, hitel, állam, lakás, támogatás, gazdaság