Az Erzsébet-program jóvoltából Fonyódligeten 15 ezren, Balatonberényben pedig 4 ezren nyaralhatnak idén. Móring József országgyűlési képviselő ma a balatonberényi táborban elmondta: a jövőben mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az Erzsébet táborokban minél több hátrányos helyzetű gyerek és család üdülhessen. Hozzátette, az Erzsébet program kiváló példa arra, hogyan lehet költségvetési források bevonása nélkül megteremteni egy szociális üdültetési rendszert.

A Kormány által támogatott, és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által működtetett szociális üdültetési program egyébként több mint 260 000 embernek, köztük több mint 100 000 gyermeknek teremtett 2012-ben és 2013-ban üdülési, pihenési lehetőséget.

Az Erzsébet táborok teljes körű ellátást, napi ötszöri étkezést biztosítanak a gyerekeknek, a turnusok időtartama 6 nap, azaz 5 éjszaka, szervezett napi programokkal, kirándulásokkal, s mindennek költsége a nehéz anyagi helyzetben levők számára mindössze 1000-2000 Ft. Azonban, ha a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladja a pályázati kiírásban megállapított összeget, vagy a pályázó nem tett jövedelemnyilatkozatot, az önerő összege egységesen 10 000 forintra rúg.

Az iskolai csoportok számára kiírt „Igazolt hiányzás” pályázat keretében július 29-én, hétfőn Somogy megyéből 29 gyermek érkezett Balatonberénybe az egyhetes táborozásra.


Móring József Attila hozzátette: szeretnék, ha a táborba érkezők a Balatonon kívül megismernék Somogyország többi kincsét is, így pl. a Somogyvári Nemzeti Emlékhelyet, a Marcali Termálfürdőt, vagy éppen a Balatonboglári Kalandparkot. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ez a lehetőség fennmaradhasson és az Európai Unió az étkezési jegyeket forgalmazó multik nyomására ne vegye el ezt a lehetőséget a magyar családoktól.

Címkék: erzsébet, nyaral, tábor, program, balaton, gazdaság