Az OTP és a Citibank is bejelentette pénteken, hogy változik a számlavezetési szabályzatuk. A Citibanknál az új adómértékkel megegyező díjat vezettek be, tehát 3 ezrelék az elektronikus pénzmozgások után és 6 ezrelék a készpénzfelvételre.

Az MKB, Budapest Bank, Erste és a Mohácsi Takarék után a Citibank is áthárítja az adóemelés utáni plusz költségeit. Méghozzá az Új 0 forintosnak nevezett számlacsomag kivételével a kártyás vásárlást is 3 ezrelék terheli. Tehát 100 ezer forint költés után 300 megy az államkasszába és ezt a bank ügyfelei fizetik. 

Közben az OTP is több változást jelentett be a honlapjukon található hírdetményükben. Rendszeres utalások költsége azoknál a számláknál, ahol eddig 87 Ft volt mostantól 101 Ft lesz. Az eseti utalások díjai 0,1%-kal emelkednek, a minimumdíjakkal együtt. Emelkedik a PayPass főkártya éves díja is, valamint az átutalások és a csoportos beszedések díjai sem ússzák meg az emelkedést.

Ami viszont pozitívum lehet, hogy továbbra is ingyenes maradt a hitelkártyával való vásárlás . Kérdéses azonban hogy ez továbbra is így marad-e, ez minden bizonnyal a következő hetekben dől el.

Forrás: pénzcentrum.hu

Címkék: erste, kártya, citibank, hitel, otp, gazdaság