- Fontos számunkra, hogy minél barátságosabb és korszerűbb körülmények között tudhassuk gyermekeinket. Ezt indokolta elsődlegesen a fejlesztést – mondta Szita Károly. - A törvény úgy rendelkezik, hogy 2014 szeptemberétől már 3 éves kortól kezdődően kötelező az óvodai nevelésben való részvétel. Kaposváron eddig sem volt olyan bölcsődés vagy óvodás korú gyermek, akinek jelentkezését helyhiányra való hivatkozással elutasítottuk, de hogy továbbra se legyen gond, férőhelybővítésbe kezdtünk – tette hozzá a polgármester.

A kaposfüredi és a kaposszentjakabi óvodát összesen 240 millió forintból bővíti a város. Az építkezések novemberben kezdődnek és 2014. május végén fejeződnek be. Jelenleg a kiviteli tervek készülnek. Mindkét intézményhez épül még egy csoportszoba, egy tornaszoba és szertár, korszerűsített melegítőkonyha, teakonyha, fejlesztő helyiség és egy fedett-árnyékolt terasz. A gyerekek kényelmét szolgálják majd az új bútorok, öltözőszekrények, a tornapadok és bordásfalak, valamint a mozgáskultúrát, értelmi képességet, kreativitást fejlesztő játékok és hangszerek. A kaposfüredi óvodára két napkollektort is felszerel a város, amellyel a melegvizet tudja előállítani az intézmény. Az óvodafejlesztéseken csak kaposvári vállalkozók dolgoznak majd.

Kaposváron  önkormányzati fenntartásában  6 központi óvoda  és 13 tagóvoda működik, 83 óvodai csoporttal. A beírt óvodás gyermekek száma jelenleg 2240 fő.

Címkék: bővítés, millió, forint, Szita, óvoda, kaposvár, gazdaság