Készül az egyik Nemzeti Dohánybolt Kaposvár belvárosában. Szigorú szabályokat írtak elő arra, hogyan is lehet ilyen üzletet nyitni. A legfontosabb, hogy önálló üzletnek kell lennie, saját bejárattal.

- Kell egy pénztárgép és egy teljesen elszeparált külön helyiség. Hát vannak ajánlások és kötelező elemek ugye külső megjelenésben, a táblafeliratoknak egy egységesített, szabványosított változata, amit be kell tartani - Stickl Gábor üzlettulajdonos.

Az ajánlás szerint így kellene kinéznie egy Nemzeti Dohányboltnak. A cigaretta mellett dohánykellékeket, újságot, üdítőt, lottószelvényt, jégkrémet is árulhatnak. A szerződés értelmében július elsejével kell nyitniuk.

Somogyban több mint 160 dohányárusítási jogot nyertek el. A mai napig mintegy 150 engedélyt kértek a vám és pénzügyőrségtől, de csak 119-engedélyt adtak ki, ebből Kaposváron négyet. Azt még ők sem mondhatják meg, hogy hol lesznek az üzletek.

- Elvileg a kiadott engedélyek azok adótitkot képeznek, tehát ezt mi nem publikájuk kifelé, de feltehetőleg az internetes honlapon a már kiadott engedélyek valóban meg fognak jelenni -  Papp Csanád osztályvezető, megyei vám- és pénzügyőrség, NAV.

A NAV honlapján nincsenek egyelőre adatok. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Kft-től kapott tájékoztatás szerint nem adnak ki információt arról, hogy hol nyílnak trafikok, főleg a sajtónak nem. Azt mondták, még a július elsejei nyitás előtt a honlapjukról lehet majd tájékozódni. A Kapospont egy saját térképen elkezdte összegyűjteni a kaposvári trafikokat. Mi eddig nyolcról tudunk, ezeket bejelöltük a térképen. A Berzsenyi és a Fő utcán például kettő is nyílik.

Ha önöknek is van információjuk arról, hogy hol nyílik nemzeti trafik,  osszák meg velünk az info(kukac)kapos.hu email címen.

Címkék: dohányboltok, nyitnak, kaposváron, nemzeti, gazdaság