Kovácsék öten élnek egy háztartásban. Havonta nagyjából 120 ezer forint jut a kiadásokra. A háziasszony azt mondja; jól jön nekik az adománycsomag.

- Az nekünk nagy segítség, mert egy kiló cukor is most már 300 forint felett van. Nálunk nagyon sok cukor elfogy, elég édesszájúak, és hát nagyon örülünk neki, hogy ennyivel is tudnak segíteni - mondta Kovács Ferencné.

Somogysárdon több mint 180 családhoz kerül a segélycsomagból. A településen ugyanis sok a kisnyugdíjas, és a munkanélküli.

- Ez abból adódik, hogy megszűnt a lovasbázis, ott rengeteg munkahely megszűnt, helyi kisebb vállalkozók a foglalkoztatóink, illetve az önkormányzat a start munkaprogramban, de ugye a start munkaprogramban részt vevő embereknek is olyan családi hátterük van, hogy sajnos rászorulók - mondta Fentős Zoltán Somogysárd polgármestere.

Somogysárdra közel 20 tonna élelmiszer érkezett a helyi lerakópontba. Innen juttatja el az ökumenikus segélyszervezet a környező települések rászorulóinak az adományokat.

- A rendelkezésünkre bocsátott mennyiség évről-évre csökken, és komoly segítséget jelent a segélyszervezetnek, hogy a felvállalt körülbelül 400 település számára használható mennyiségű csomagot, használható mennyiségű élelmiszert tudjon biztosítani, tehát komoly nehézség ez, hogy bővíteni tudjuk a programot, a rászorulószám sajnos egyre inkább nő - tette hozzá Detre László, élelmiszer segélyprogram koordinátor, Ökumenikus Segélyszervezet

Az adományozás holnap Kaposváron folytatódik. A családsegítő és gyerekjóléti szolgálat segítségével 500 rászoruló kap 10 kilós élelmiszercsomagot.

Címkék: osztás, élelmiszer, ökumenikus, somogysárd, segély, gazdaság